Musikkhøsten 2013

I fjor skreiv jeg et innlegg hvor jeg omtale den såkalte PLATEhøsten. Nå som folk hører mindre og mindre på plater – hele album – er det kanskje mer korrekt å prate om MUSIKKhøsten?

Først ut: Grand Theft Auto V sitt soundtrack (+ score). Mange av dere, eller mange av de dere kjenner sitter i disse tider og spiller det nye GTA-spillet, som med et rekordhøyt budsjett på 265 millioner dollar, har vært årets kanskje mest etterlengtede spill. Med et kjempestort areale å boltre seg på og fokus på historie og gode dialoger/dialogprestasjoner viser spillutviklerne at de er villige til å gjøre alt for å gjøre spillet til det beste mulig, det er ikke bare blitt spyttet inn masse penger for å lage den beste grafikken.

Soundtracket til et GTA-spill er også så klart av høyeste kvalitet. Som vanlig er soundtracket groovy, gangster og porno så det holder (to av mine favoritter er Wavves sin låt «Nine Is God» og The Chain Gang of 1974 med «Sleepwalking»). Sjekk det ut!

For de av dere som er ute etter prog, men ble litt skuffet av Dream Theater sitt selvtitulerte album, og kanskje syns at det albumet ble hakket for cheesy; sjekk ut Haken og albumet deres The Mountain. Hvis du skal høre på prog-prog vil det alltid være litt cheesy, men om du blir kvalm av tekstlinjer som «Clever like an angel in disguise», og er på leting etter noe annet så er definitivt Haken et alternativ verdt å sjekke ut. Der er det lite engler i forkledning.

Elvis Costello & The RootsAt Elvis Costello og The Roots skulle lage et album ilag har gått meg hus forbi. Det har de altså gjort. Elvis Costello var nettopp i Norge og spilte konserter i både Trondheim, Bergen, Elverum og Bodø.

Bandet RDGLDGRN hadde ingen trommis når de skulle i studio og spille inn albumet sitt med produsent Kevin Augunas. Heldigvis var Dave Grohl gira på den jobben etter at Augunas sendte ham en mail med en låt. Ta en lytt og i sjekk i det minste ut «Power Ups».

Drake sitt nyeutkommede album er et veldig bra produsert album. Det er forfriskende å høre rap der beaten utvikler seg skikkelig – er litt progressiv – i løpet av en låt, og ikke bare går ut i det uendelige. Når det kommer til interessant sampling og bra utførelse av dette er Nothing Was The Same et bra eksempel. Greier man det, som Drake og CO har gjort, så er sjansen stor for at mange kommer til å like produktet, og ikke bare de av de(re) som svelger alt av Drøvtygge-Pop.

En musikkhøst trenger forsåvidt ikke å kun handle om nye utgivelser, men også høstfestivaler eller konserter generelt. Kanskje noen har hatt en bra opplevelse med en musikal (Annie går på Folketeateret i Oslo i disse dager), eller vært på en skikkelig syre kunstutstilling med spesiell lydinstallasjon.

Jeg er forresten interessert i å høre om noen vet om noen kunstutstillinger som har lyd som en sentral del av utstillingen. Rop ut om du vet noe! Jeg er også nysgjerrig på hva din musikkhøst består av, og hvilke album/konserter/opplevelser du har opplevd som stemningsskapende for din høst.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s